Te gandesti sa deschizi o cafenea? Sa fii proprietarul unei cafenele este una dintre cele mai provocatoare si mai satisfacatoare slujbe pe care o poti avea, trebuie sa cunosti oameni noi, sa servesti lucruri delicioase pe care clientii le cer si sa fii capabil sa creezi o atmosfera buna.

O afacere este ca o fiinta vie de care trebuie sa ai grija cu atentie, zi de zi. Cu alte cuvinte: pentru a face profit dintr-o cafenea, nu este suficient sa servesti cafea.

Trebuie sa te diferentiezi de concurenta, sa te concentrezi pe un produs de calitate si sa le oferi clientilor ceva unic care sa ii faca sa revina. In zilele noastre, daca exista un lucru pe care orice afacere il cauta, acesta este cresterea vanzarilor.

Atragerea de noi clienti este o oportunitate de aur pentru a creste nu numai veniturile, ci si pentru a incerca sa fidelizezi clientii. Social media si noile tehnologii te pot ajuta sa-ti atingi obiectivele. In timp ce elaborezi planul de afaceri, vei intampina diferite obstacole.

Iata cateva sfaturi care, in opinia noastra, te pot ajuta sa eviti stagnarea si sa faci din afacerea ta un loc dinamic in care tot mai multi oameni se vor aseza sa savureze o cafea buna.

Amenajeaza un colt langa geam

O cafenea de succes trebuie sa includa si un colt de relaxare langa geam, mai ales daca localul se afla la strada sau beneficiaza de o priveliste de vis. Poti alege o masuta de cafea pentru living sau o masa de bar de tip consola, insotita de scaune de bar.

Aceasta amenajare poate reprezenta primul lucru pe care il cauta clientii atunci cand intra in cafenea si vor sa lucreze sau vor sa se bucure de o cafea buna, intr-un colt mai retras. In plus, in momentul in care trecatorii vor vedea persoane care beau cafeaua, pot fi tentati sa intre si sa se bucure de aceleasi momente de relaxare.

Nu omite zona de tip lounge

In afara de spatiul de la geam, preferat de cei care isi doresc un colt mai retras, exista si clienti care pun accentul pe confort si vor sa se relaxeze, povestind cu prietenii.

In functie de dimensiunile spatiului cafenelei, clientii au nevoie de fotolii de tip lounge sau de o zona cu canapele confortabile si fotolii. Pentru aceasta zona, alege corpuri de iluminat deosebite si decoreaza mesele simplu si elegant, folosind accesorii in culorile mobilierului.

Dintr-o cafeneaua cu un design vesel nu trebuie sa lipseasca vazele cu flori si nici tapetul colorat, care sa anime intreaga incapere.

Include si o zona de take away

Existenta unei astfel de zone depinde in mare masura de conceptul cafenelei tale. Cu toate acestea, ideea includerii unei zone de take away este ideala in cazul in care oferi cafele, deserturi, fresh-uri sau alte preparate cu livrare rapida.

Aceasta zona poate fi amenajata prin extinderea barului sau cu ajutorul unei polite montate pe perete, fiind o metoda eficienta de a servi clientii care vin la prima ora in cafenea.

Creeaza un colt relaxant pentru cupluri

Pentru cuplurile care vin sa se bucure de o cafea buna, poti alege sa amenajezi mese de doua locuri, dispuse fata in fata. Vei avea nevoie de mese de restaurant de dimensiune mica, ce pot fi plasate la perete, intr-un colt al cafenelei sau chiar la geam.

Aceasta optiune este ideala pentru crearea unui spatiu intim si relaxant, in care cuplurile sa se simta confortabil.

Nu uita de gradina de vara sau de terasa

Pentru sezonul cald, oamenii care viziteaza cafeneaua vor prefera terasele, in detrimentul localului propriu-zis. Cele mai frecventate sunt gradinile de vara si terasele mici, din centrul orasului.

Pentru a atrage si mai multi clienti pe timpul verii, poti alege sa amenajezi o terasa cu flori, verdeata si mobilier confortabil, care sa-i binedispuna pe cei care viziteaza localul. Astfel, alege seturi cu scaune si fotolii, de calitate, care sa reziste razelor UV si intemperiilor.

Amenajarea unui loc pentru fumatori

Alege un spatiu din barul tau si transforma-l intr-o zona pentru fumatori, astfel incat toata lumea sa se poata bucura de bar. Nu vei avea nevoie decat de cateva mese de bar, de scaune confortabile si umbrele, precum si de incalzitoare pentru terasa si paturi calduroase pentru anotimpul rece.

Foarte important este sa te asiguri ca spatiul are o ventilatie suficienta. Solutia se bazeaza pe geometria spatiilor si pe combinarea terasei cu unitatea in sine. Este doar o chestiune de imaginatie si chiar de cateva lucrari de constructie.

Nu incerca sa iti denumesti cafeneaua cu un simplu joc de cuvinte. Nu uita ca trebuie sa iesi in evidenta din multime.

De asemenea, trebuie sa folosesti un termen sau un nume care sa aiba legatura cu cafeneaua ta, care sa surprinda atmosfera pe care o creezi, locul in care te afli si personalitatea pe care doresti sa i-o conferi, astfel incat oamenii sa o recunoasca si sa si-o aminteasca.

{{clean2}}
{{clean3}}