Avand o bucatarie conectata la living nu numai ca ajuta la castigarea amplorii vizuale si permite trecerea luminii naturale, dar are si un alt mare avantaj, si anume acela de a crea un spatiu comun pentru a imparti mai mult timp cu familia.
Atunci cand se integreaza o bucatarie in camera de zi, este foarte important modul in care cele doua spatii sunt conectate vizual si de aceea decorarea trebuie sa fie in aceeasi linie pentru a obtine un rezultat echilibrat si armonios.
Important este intotdeauna ca decorul sa se adapteze foarte bine la spatiul disponibil, astfel incat sa nu ramana niciun colt nefolosit si totul sa fie frumos si placut ochiului.
Aceste bucatarii sunt din ce in ce mai la moda, de aceea, in continuarea acestui articol iti prezentam cateva idei pe care sa le ai in vedere daca te hotarasti sa organizezi o bucatarie de tip open space.
Delimiteaza bucataria de living
Primul lucru de care trebuie sa tii cont este separarea zonei de gatit de cea de luat masa.
Cea mai la indemana varianta? O insula de bucatarie. Aceasta poate fi, fara probleme, un corp cu rafturi, si te vei bucura, astfel, si de zone suplimentare de depozitare.
Daca spatiul e redus, covoarele se pot dovedi la fel de utile. Pentru o bucatarie de dimensiuni mici, covoarele in culori diferite pot marca cele doua zone.
Extinde spatiul, din punct de vedere vizual
Ai luat decizia de a transforma bucataria inchisa intr-una open space? Poti extinde si mai mult spatiul, din punct de vedere vizual, cu ajutorul corpurilor potrivite de iluminat.
Alege corpuri de iluminat diferite pentru zona livingului si a bucatariei, insa, tine cont de functionalitate. Luminile trebuie sa fie practice, utile si aranjate cu gust, pentru a crea un contrast placut.
Camerele de dimensiuni generoase vor avea nevoie de lumina puternica, pentru ca si spatiul care trebuie sa primeasca lumina este mai mare.
Totodata, daca ferestrele camerei sunt orientate catre sud, te bucuri de lumina pe tot parcursul zilei. Trebuie sa gasesti solutii ideale pentru iluminatul de seara, cu o intensitate potrivita pentru toata bucataria.
Chiuveta si blatul de lucru trebuie sa fie iluminate cu ajutorul corpurilor suspendate sau a spoturilor. Poti folosi si becuri reglabile ca intensitate, care iti faciliteaza sarcinile in bucatarie.
Pastreaza o imagine liniara
Este clar ca exista o relatie directa intre bucatarie si sufragerie, intre pregatirea meselor zilnice si savurarea lor, motiv pentru care unirea celor doua locuri este intotdeauna o idee buna.
Unul dintre cele mai importante puncte atunci cand deschizi bucataria catre living este mobilierul, deoarece acesta trebuie sa fie functional pentru ambele spatii, fara a pierde din vedere estetica, motiv pentru care cel mai bine este sa alegi dulapuri care sa permita depozitarea obiectelor fara a afecta imaginea spatiului.
Cel mai sigur este sa optezi pentru mobilier cu linii drepte, de preferinta de culoare alba, si care pastreaza o imagine curata si atemporala, deoarece acesta va crea o senzatie de spatialitate si poate fi folosit pentru o perioada lunga de timp.
Daca si sufrageria este aleasa tot in alb, va fi un punct in plus in integrarea spatiilor si nu va parea neaparat plata, pentru ca poate fi incadrata cu accesorii precum covoare si lampi deasupra mesei, care vor delimita spatiul fara a-l inchide.
De asemenea, iti recomandam sa dotezi bucataria cu electrocasnice silentioase, astfel incat zgomotul produs de acestea sa nu-i deranjeze pe cei care se odihnesc, studiaza sau se uita la televizor in camera de zi.
De asemenea, este important sa dispui de o hota de mare putere, astfel incat fumul si mirosurile sa nu se raspandeasca in toata incaperea.
In cele din urma, este important sa incluzi piese care sa dea o nota personala bucatariei deschise, asa ca poti opta pentru lampi cu un stil avangardist, opere de arta, printuri si alte accesorii de perete care sa dea viata si sa unifice spatiile ca un intreg.
Cu aceste sfaturi despre cum sa-ti asortezi bucataria deschisa cu livingul, vei avea un spatiu luminos, frumos si perfect combinat.
Te vei bucura de o bucatarie care va dainui mult timp, iar casa ta va avea un spatiu central placut in care sa iti inviti familia si prietenii.
Un articol foarte util pentru cei care doresc să amenajeze o bucătărie open space. Ar fi interesant să se includă și idei despre cum să menținem armonia vizuală între bucătărie și living, în special când spațiile sunt limitate.
Sfaturile privind iluminatul și mobilierul sunt foarte practice. Mi-ar plăcea să văd și recomandări pentru alegerea electrocasnicelor care se integrează bine într-un spațiu deschis, fără a perturba estetica.