Ai trecut testul alegerii coltarului perfect pentru livingul tau, insa acum urmeaza sa alegi masuta care sa se incadreze decorului tau. Daca in fata canapelelor clasice poti aseza orice fel de masuta, ei bine, in fata unui coltar patrat acest lucru nu mai este la fel de simplu.


O masuta patrata asezata in fata unui coltar in forma de L va crea o discrepanta foarte mare intre cele doua obiecte si va strica cu totul echilibrul amenajarii. Desi ambele apartin cumva aceluiasi stil decorativ o astfel de combinatie nu va fi deloc satisfacatoare.

Asadar, mai jos vei regasi o lista cu cinci dintre cele mai simple moduri de a alege masuta potrivita tipului tau de coltar, indiferent ca este unul in forma de L patrat sau curbat.

Nu aseza o masuta dreptunghiulara in fata unui coltar patrat

Un coltar patrat are cotiere la ambele capete ale celor doua laturi. In oricare dintre variante, atata vreme cat avem un design in care laturile sunt de aceeasi dimensiune, masuta de cafea adecvata trebuie sa aiba forma patrata sau circulara.

Un design dreptunghiular ori nu va incapea in spatiul disponibil, ori nu va fi accesibil la fel de usor din toate pozitiile.

Nu aseza o masuta patrata in fata unui coltar in forma de L

Coltarul in forma de L, cel cu o latura mai lunga, lipsita de cotiera, este modelul cel mai popular al acestui tip de mobilier.

Pentru a oferi acces facil la masuta de cafea tuturor persoanelor asezate, va trebui sa alegi una a carei lungime sa poata fi dispusa paralel cu latura mai lunga a coltarului. Modelele dreptunghiulare si cele ovale sunt cele mai potrivite, dar cele patrate sau rotunde trebuie evitate.

Asaza o masuta rotunda in fata unui coltar curbat

Forma semicirculara a unui coltar curbat va contrasta prea tare cu o masuta traditionala de cafea, de forma dreptunghiulara, desi una ovala s-ar potrivi mai bine.

Totusi, o masuta rotunda sau chiar un otoman rotund vor completa armonios zona de socializare a unui living in care coltarul curbat joaca rolul principal.

Masuta de cafea nu trebuie sa depaseasca lungimea coltarului

Daca nu iti dorest ca echilibrul intregului decor sa aiba de suferit, ai grija la dimensiunule masutei in momentul in care te hotarasti sa o achizitionezi. Aceasta nu trebuie nici sa depaseaca lungimea coltarului, dar nici sa fie mult prea mica, ajungandu-se greu la ea.

Asigura accesul facil la masuta de cafea din orice pozitie

Distanta ideala intre fiecare latura a coltarului si masuta de cafea este de 35-45 cm. Ia in calcul acest aspect cand masori dimensiunile masutei.

Tine cont de sfaturile de mai sus si vei reusi sa realizezi intr-un timp scurt un decor elegant si echilibrat.

{{clean2}}
{{clean3}}