Diureticele reprezinta acel tip de suplimentele care maresc productia de urina, ajutand la eliminarea excesului de apa din corp.Uneori, le putem intalni sub denumirea de pastile pentru eliminarea apei din organism, iar aceste diuretice vor fi recomandate celor care sufera de hipertensiune (tensiune arteriala ridicata) sau edem.
Unele persoane administreaza diuretice pentru a scapa de greutatea acumulata prin retentia de apa. Pe langa pilulele gasite in farmacii, s-a dovedit stiintific ca unele ceaiuri medicinale pot actiona precum diureticele clasice.
Luand in vedere faptul ca acestea vor fi consumate conform recomandarilor unor medici, diureticele vor fi tolerate destul de bine de catre organism. Insa, asta nu inseamna ca nu pot induce anumite efecte secundare.
Starea de ameteala, durerile de cap, senzatia de sete, crampele musculare, un nivel ridicat de zahar in sange, un nivel scazut de sodiu in corp si o valoare prea mare sau prea mica de potasiu in sange sunt doar cateva dintre efectele ulterioare. In cazuri mai rare, consumul de diuretice ar putea cauza si batai neregulate ale inimii sau insuficienta renala.
Deci, fie ca iti doresti sa iti mentii tensiunea arteriala, edemul sau kilogramele sub control, este extrem de important sa ai o oarecare prudenta cand alegi sa consumi diuretice. Acest lucru se aplica in special celor carora medicii nu le-au recomandat sa consume astfel de produse.
Dar, daca doresti sa cresti productia de urina a corpului pentru a scapa de excesul de apa, ai putea opta pentru anumite ceaiuri medicinale cunoscute pentru proprietatile lor diuretice, care vor fi aproape inofensive pentru organism.
Ceai de papadie
Datorita proprietatilor sale diuretice, tamaduitorii recomanda adesea ceaiul de papadie pentru scaderea tensiunii arteriale si pentru accelerarea procesului de eliminare a toxinelor din sistemul circulator. De fapt, ceaiul de papadie este utilizat pentru calmarea arsurilor gastrice, pentru tratarea indigestiei sau pentru intarirea sistemului imunitar.
Ceai de coada calului
Conform cercetarilor stiintifice, ceaiul de coada calului este la fel de eficient precum diureticele prescrise de medici. Insa, avantajul acestei bauturi este ca efectele secundare pe care le poate crea sunt inofensive. Avand in vedere faptul ca ar putea induce anumite efecte secundare, cu toate ca vor avea un efect mediu, ar fi o idee buna sa folosesti ceai de coada calului numai sub supravegherea directa a unui medic sau a unui specialist in plante medicinale.
Ceai de patrunjel
Foarte multe persoane confirma eficienta ceaiului de patrunjel cand vine vorba de cresterea volumului de urina. Acest lucru nu ar trebui sa ne mire, ceaiul de patrunjel avand proprietati diuretice excelente. Deci, fie ca vrei sa iti controlezi tensiunea arteriala sau sa scapi de cateva kilograme nedorite, ceaiul de patrunjel ar putea fi o solutie buna.
Ceai de urzica
Un alt ceai bine cunoscut pentru faptul ca ajuta la eliminarea excesului de apa din corp este cel de urzica. In realitate, este un remediu traditional folosit de obicei pentru calmarea infectiilor de tract urinar. Insa, nu se recomanda consumul excesiv, pentru ca poate cauza probleme la stomac; deci, ar trebui consumat doar in cantitati moderate.
Ceai de musetel
Nu mai este niciun secret faptul ca ceaiul de musetel este un remediu bland si eficient pentru anxietate sau insomnie. Stiai ca te-ar putea ajuta si atunci cand suferi de balonare? Acest efect se datoreaza proprietatilor sale diuretice moderate. Fiind atat de bland cu sistemul, nu trebuie sa iti faci griji in privinta efectelor secundare.
Ceai de hibiscus
O alta bautura medicinala cu efect diuretic moderat este ceaiul de hibiscus, care are o culoare vibranta si un gust racoritor! Daca intalnesti ceva dificultati cand incerci sa imbraci o pereche de pantaloni mai stramti, ai putea incerca sa bei ceai de hibiscus. Apropos, acest tip de ceai poate ajuta la intarirea sistemului imunitar si la scaderea inflamatiilor.
Avertizare: Mai ales daca suplimentele diuretice ti-au fost prescrise de medic, nu este bine sa opresti administrarea acestora si sa le inlocuiesti cu unul sau mai multe dintre ceaiurile diuretice prezentate mai sus.
La fel ca in cazul alegerii unui ceai medicinal in scop terapeutic, ar trebui sa iti anunti doctorul inainte de utilizare. Acest lucru se aplica in special femeilor insarcinate, celor care alapteaza sau persoanelor diagnosticate cu o anumita afectiune medicala.
Poti oricand sa impartasesti acest articol prin retelele de socializare pentru a anunta pe toata lumea ca exista anumite ceaiuri medicinale care functioneaza la fel de bine precum diureticele la capitolul ajutorului pe care il poti da rinichilor pentru a elimina excesul de apa din corp.