Oamenii au un talent pentru a impartasi momente intime in locuri improbabile, asa cum demonstreaza membrii clubului milei inalte. Prin urmare, exista o sansa semnificativa ca lansarea sectorului turismului spatial sa fie urmata rapid de primul act sexual in spatiu.

Dar, dupa ce am cercetat problema, colegii mei si cu mine credem ca companiile de turism spatial nu s-au pregatit adecvat pentru consecintele oamenilor care se alatura ceea ce am putea numi „clubul liniei Kármán” (referindu-se la limita de 100 km intre Pamant si restul cosmosului).

Discutiile despre turismul spatial au fost intotdeauna in termeni de viitor indepartat. Dar turismul spatial suborbital – zboruri scurte cu doar cateva minute de zbor spatial si lipsa de greutate – exista deja. Biletele variaza de la gratuitati, pana la costuri de milioane de dolari.

Zborurile mult mai lungi sunt chiar la colt. Companii precum SpaceX a lui Elon Musk au un istoric bine stabilit de dezvoltare a navelor spatiale mai rapid decat sectorul public. Nava spatiala Starship, mai mare si mai capabila a SpaceX, va opera probabil in mod regulat in urmatorii ani.

Cand, nu daca

Zborurile au fost rezervate si listele de pasageri au fost asamblate pentru zboruri private care vor face o bucla in jurul Lunii. Navele spatiale precum Starship vor avea capacitatea pentru zeci de pasageri, intr-un mediu de cabina mare, posibil cu cabine private.

Avand in vedere ca calatoriile spatiale nu mai sunt rezervate doar pentru astronautii profesionisti, diversele motivatii ale turistilor spatiali si dezvoltarile viitoare ale navelor spatiale, am concluzionat ca sexul in spatiu va avea probabil loc in urmatorii zece ani.

Adevarata preocupare nu sunt interactiunile sexuale in sine, ci mai degraba daca acestea duc la conceptia umana in spatiu. Se asteapta ca zborurile spatiale turistice orbitale timpurii sa dureze de la zile la saptamani, deci doar etapele timpurii ale reproducerii umane ar putea avea loc in spatiu.

Pasagerilor nu li se va permite sa se imbarce daca se stie deja ca sunt insarcinate, desi industria turismului spatial nu pare sa fi luat in considerare sarcinile ascunse sau necunoscute. Uneori, femeile nu isi dau seama ca sunt insarcinate pana cand intra in travaliu.

Din deceniile de zboruri spatiale umane, stim deja ca lipsa de greutate si nivelurile crescute de radiatii ionizante au un efect profund asupra corpurilor noastre. Nu stim cum va afecta acest lucru procesele fiziologice ale reproducerii.

Astronautii sufera in mod obisnuit de pierderea muschilor si a oaselor, deoarece corpurile lor nu mai trebuie sa reziste fortelor gravitatiei. Pe Pamant, gravitatia influenteaza distributia fluidelor corporale, cum ar fi sangele.

Lipsa gravitatiei poate duce la o presiune crescuta in interiorul craniului, care poate face vederea oamenilor neclara si chiar poate schimba structura creierului.

Experimentele limitate pe embrioni de soareci, care includ unul care a folosit un incubator mini pe un satelit, au aratat schimbari in viabilitatea embrionilor dupa ce au fost expusi spatiului.

Cunostintele despre impactul asupra reproducerii umane sunt practic zero, dar putem presupune ca vor exista efecte.

Prin urmare, exista un potential necunoscut pentru anomalii de dezvoltare la embrionii umani conceputi in spatiu. In plus, ar putea exista un risc crescut de sarcina ectopica in conditii de lipsa de greutate (cand embrionul se ataseaza in afara uterului, de exemplu in trompele uterine).

Chiar daca turistii spatiali folosesc contraceptia, nu putem fi siguri ca va fi la fel de eficienta in afara planetei Pamant. Nu au existat studii despre cum vor fi afectate contraceptivele de mediile spatiale.

Asumarea responsabilitatii

Pentru industria turismului spatial, exista riscuri comerciale de litigii, daune la reputatie si pierderi financiare daca oamenii concep in timpul zborului spatial – precum si probleme etice si de drepturi reproductive.

Cercetarile noastre au gasit putine dovezi ca sectorul ia masuri pentru a atenua aceste riscuri. Exista putine dovezi anecdotice din spatele scenei.

Exista, de asemenea, un aspect mai intunecat de luat in considerare – riscul de agresiune sexuala in spatiu. Imaginati-va incercand sa evitati avansurile unui pasager sau membru al personalului in timpul zborului spatial. Ati fi complet captiv.

Industria turismului spatial si alte parti relevante ar trebui sa se reuneasca de urgenta pentru a discuta aceste probleme si a formula o strategie pentru a proteja pe toti cei implicati.

O solutie simpla ar putea fi o combinatie de consiliere pre-zbor spatial cu toti turistii spatiali despre riscurile conceptiei umane in spatiu.

De asemenea, ar putea fi luate in considerare renuntarile legale care absolva operatorii de turism spatial de raspundere daca conceptia umana ar avea totusi loc.

Turismul spatial se intampla deja si pare probabil ca interactiunile sexuale intre unii participanti vor avea loc foarte curand. Intrebarea este daca sectorul va fi pregatit pentru posibilele consecinte.”

4 thoughts on “Sexul in spatiu: De ce este ingrijorator faptul ca sectorul turismului spatial nu a luat in considerare consecintele

  1. Sunt impresionata de modul in care autorul a abordat subiectul si de informatiile detaliate pe care le-a inclus. Recomand acest articol tuturor femeilor care isi doresc sa inteleaga mai bine problemele de sanatate specifice genului feminin.

  2. Consider ca este esential sa fim constienti de schimbarile pe care le resimtim in corpul nostru si sa nu ezitam sa cerem ajutor medical atunci cand apar probleme. Acest articol subliniaza importanta monitorizarii sanatatii femeilor.

  3. Am fost placut surprinsa de profunzimea subiectului abordat in acest articol. Problemele de sanatate ale femeilor nu ar trebui ignorate, iar acest articol ofera sfaturi importante pentru mentinerea unei bune stari de sanatate.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera multe informatii utile despre sanatatea femeilor. Este important sa avem grija de noi si sa ne informam corect pentru a preveni diverse afectiuni.

Comments are closed.