Geaca din piele naturală, mereu la modă – află cum o poți asorta

Trebuie sa cititi si

Geaca de piele, un element de bază din garderoba oricărei persoane, are o istorie ce pornește acum mai bine de un secol și care de-a lungul timpului a purtat această piesă vestimentară printr-o mulțime de roluri. 

De la o piesă funcțională de bază, până la o expresie a modei și emblema individualității și spiritului liber, te invit să descoperi motivele pentru care geaca de piele a rămas și va rămâne întotdeauna la modă.

Istoria gecii de piele

Geaca de piele nu a pornit nicidecum ca un element central din lumea modei, ci mai degrabă ca o piesă indispensabilă în fața unor condiții grele. În anul 1917, aviația americană a introdus în uniforma piloților săi din Primul Război Mondial geaca “bomber”. 

Ulterior, la finalul anilor ’20, Irving Scott a creat prima geacă de piele pentru civili, inspirată din modelul impus militarilor, cu anumite modificări funcționale menite să acomodeze mișcările motocicliștilor în mers. 

Modelul a devenit cea mai populară piesă din vestimentația motocicliștilor, însă geaca de piele nu a devenit ceea ce este acum decât mult mai târziu.

În 1953, Marlon Brando a fost primul actor care a purtat modelul original al lui Irving Scott, în filmul The Wild One, unde geaca a fost percepută ca un simbol al răzvrătirii împotriva autorității. 

În anul 1955, filmul Rebel Without A Cause, care a consacrat stilul de băiat rău, cu James Dean în rol principal, a solidificat popularitatea gecii de piele. 

Geaca de piele în moda pentru femei

Anii 1970-1980 au însemnat consacrarea gecii de piele drept mai mult decât un simplu element vestimentar funcțional. Geaca din piele pentru damă a devenit astfel simbolul nonconformismului și spiritului independent, printr-o mișcare susținută de figuri emblematice, precum trupa Blondie sau Joan Jett.

Ce ținute îți poți crea folosind o geacă de piele?

Probabil că cea mai impresionantă caracteristică ce definește această piesă vestimentară este versatilitatea. Cu o mulțime de finisaje, modele, culori și texturi, cu siguranță că poți găsi modelul potrivit pentru orice loc, eveniment, moment al zilei și ținută.

Descoperă cele mai bune oferte de haine de piele de toamna aceasta și pregătește-te cu stil pentru sezonul rece.

tinute geci din piele

Ținuta Casual-Chic

O geacă de piele poate transforma instant o ținută casual într-una chic. Poart-o peste o pereche de blugi skinny și o bluză simplă sau o maletă în tonuri neutre și vei arăta întotdeauna la modă.

 Adaugă câteva accesorii, cum ar fi o eșarfă colorată sau o pereche de cizme înalte, și vei obține o ținută perfectă pentru o zi de toamnă.

Stilul Rocker

Dacă dorești să abordezi un stil mai rebel, poți purta geaca de piele cu o pereche de blugi cu aspect vintage și un tricou cu un logo rock sau un imprimeu grafic. 

geci din piele stil rocker

Completează ținuta cu o pereche de cizme cu toc și câteva accesorii din piele, precum o curea sau o brățară. Dacă vrei să impresionezi cu adevărat, alege produsul preferat din categoria de fuste de piele pentru femei. Vei arăta ca un adevărat rockstar.

Ținuta de birou

Chiar și în mediul profesional, o geacă de piele poate fi integrată în ținuta ta. Poart-o peste o rochie, un costum sau o fustă office, pentru a da o notă de eleganță și stil. Optează pentru culori clasice și neutre pentru a menține un aspect profesional.

Stilul Bohemian

Dacă preferi un stil boem și relaxat, poți purta geaca de piele cu o rochie lungă sau o fustă maxi în culori îndrăznețe. 

Adaugă câteva accesorii cu influențe etnice, precum cercei sau brățări din lemn, și vei obține o ținută boemă de efect, care va fi echilibrată de o geacă de piele în culori neutre.

Mai multe recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole