Cum poti folosi radacina, frunzele si alte componente ale papadiei pentru a-ti imbunatati starea de sanatate

Trebuie sa cititi si

De cele mai multe ori, putem vedea papadiile plantate in scop ornamental prin parcuri sau gradini. Insa, nu trebuie sa le privim doar ca plante decorative sau ca niste buruieni enervante.De fapt, papadiile pot avea mai multe functii medicinale, iar unele dintre acestea sunt:

Cancerul de piele

Cunoscut si ca melanom, cancerul de piele este unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer, pentru ca este extrem de rezistent la chimioterapie. Folosind extracte din radina de papadie, celulele din melanom se vor dezintegra, iar celulele sanatoase vor ramane neatinse.

Cancerul la san sau de prostata

Studiile au arata ca extractul din frunze de papadie inhiba dezvoltarea acelor celule aparute din cauza cancerului la san sau de prostata. Extractele din radacina plantei pot actiona foarte bine asupra cancerului, din moment ce vor bloca extinderea celulelor canceroase.

Leucemie

Extractul din radacina poate ajuta la eliminarea celulelor canceroase prin care se dezvolta leucemia, acesta fiind un tip de cancer foarte agresiv, rezistent la tratamente.

Detoxifiere

Pentru cei care cauta o cale rapida de a-si detoxifia corpul, ceaiul din frunze de papadie poate fi de mare ajutor. Are un efect diuretic, capabil sa curete foarte bine rinichii. Papadia poate ajuta si la filtrarea excesului de sare sau de apa prin intermediul urinei. Ceaiul din frunze de papadie poate fi facut din frunze uscate sau proaspete. Pentru preparare, trebuie doar sa adaugi doua lingurite de frunze proaspete sau o lingurita de frunze uscate de papadie la o cana cu apa fierbinte. Lasa frunzele sa se infuzeze pentru 10 minute inainte de a lasa ceaiul la racit si de a-l bea.

Slabire

Un alt motiv pentru a incerca ceaiul din frunze de papadie este eficienta sa pentru pierderea in greutate. Ceaiul ar putea ajuta la secretia lipazei pancreatice, un tip de enzima din pancreas care descompune si grabeste absorbtia grasimilor.

Scaderea nivelului de colesterol

Frunzele si radacina papadiei pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol cu lipoproteine cu densitate mica (LDL), tipul de colesterol nociv care poate cauza ateroscleroza.

Sanatatea ficatului

Mai multe experimente efectuate asupra frunzelor si radacinii de papadie au demonstrat ca partile respective ale plantei au efecte regenerative si terapeutice, in special asupra ficatului. Insa, inainte de a incepe tratamentul cu ceai de papadie, trebuie sa discuti cu medicul, mai ales daca suferi deja de o afectiune a ficatului.

Extractele din radacina de papadie pot fi obtinute prin suplimente sub forma de capsule, ceaiuri sau tablete. De asemenea, radacina de papadie poate amplifica si efectul altor plante medicinale asupra organelor, inclusiv asupra vezicii biliare sau ficatului.

Mai multe recomandate

Ultimele articole