Raceala si tusea sunt simple tulburari pe care le putem avea ocazional.Majoritatea dintre noi le ignoram pur si simplu si asteptam sa treaca de la sine. Insa, exista situatii in care ar putea sa dureze pentru mai mult timp, iar ignorarea simptomelor devine inacceptabila, pentru ca se pot intensifica si transforma intr-un scenariu mult mai periculos.

In plus, tusea seaca este enervanta, nu doar pentru tine, ci si pentru cei din jur. Chiar daca medicamentele de la farmacie te pot ajuta, exista posibilitatea de a trata tusea si cu ajutorul ingredientelor naturale.

De ce nu sunt bune siropurile pentru tuse

Principalul scop al siropurilor pentru tuse este de a suprima transmiterea simptomelor catre creier.

Majoritatea dintre ele vor contine dextrometorfan si codeina, doua substante care impiedica receptia semnalelor care induc tusea catre creier si care, intr-un final, creeaza starea de somnolenta. Mai mult, au si efecte secundare negative, inclusiv cresterea ritmului cardiac si dureri de cap.

Solutia

In loc sa administrezi siropuri pentru tuse si alte tipuri de medicamente, poti alege sa tratezi tusea si raceala fara ingerarea chimicalelor nocive. Pentru tratarea acestei probleme se recomanda plasturii cu miere.

Pe langa faptul ca este foarte eficienta, mierea este totodata si unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Datorita proprietatilor sale benefice, mierea poate combate atat raceala si gripa, cat si tusea cronica.

Exista chiar si testimoniale care spun ca mierea, in special cand este folosita pentru tratamentul cu plasturi, poate elimina mucusul din plamani. Cel mai important, acest remediu functioneaza atat in cazul adultilor, cat si al copiilor.

Cum poti face plasturii cu miere

Pentru inceput, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
• Miere
• Servetel
• Plasture sau banda adeziva
• Ulei de masline
• Tifon
• Faina

Cu ingredientele de mai sus pregatite, iata ce trebuie sa faci:
1. Amesteca faina si mierea pana cand mixtura nu mai este la fel de lipicioasa. Aceasta combinatie se foloseste la compresa.
2. Adauga putin ulei de masline in amestec.
3. Ia servetelul.
4. Pune combinatia pe el si mai adauga putina faina.
5. Infasoara servetelul in tifon.

Acum poti folosi plasturele cu miere. Pentru aplicarea corecta, lipeste-l pe spate sau pe piept. Poti folosi banda adeziva sau plasturele. Cel mai bine ar fi sa il aplici inainte de a te culca; trebuie lasat sa actioneze peste noapte.

Daca vrei sa folosesti plasturele cu miere asupra unui copil, ar trebui sa il aplici pe spatele sau pieptul acestuia cu trei ore inainte de a se culca, dar asigura-te ca l-ai scos pana sa adoarma.