Traim intr-o lume moderna si am adoptat stiluri intense, active de viata care incep sa ne afecteze sanatatea. Picioarele vor fi printre primele parti ale corpului care vor resimti impactul – trebuie sa duca greutatea corpului in fiecare minut din zi, iar mersul pe tocuri inrautateste semnificativ situatia.

Milioane de femei din jurul lumii nu se simt bine, sunt obosite din cauza simplului fapt ca au ales sa poarte pantofi inconfortabili cu toc si de foarte putine ori ajung sa acorde atentia necesara picioarelor.

Un astfel de dezinteres fata de starea picioarelor poate conduce la formarea unor probleme, precum infectii fungice, vene varicoase si calcaie crapate, care vor afecta negativ aspectul picioarelor.

Desi foarte multe femei cred ca astfel de probleme sunt netratabile, se pot rezolva – exista foarte multe tratamente naturale ce pot remedia situatia.

Dupa o zi lunga de munca, o baie placuta si relaxanta este unul dintre cele mai bune tratamente pe care le-ati putea face pentru picioare.

Aceste bai pot relaxa picioarele si elimina mirosurile neplacute, putand in acelasi timp sa distruga bacteriile si fungii care ar putea sta la baza problemelor.

Inmuierea picioarelor poate fi si mai benefica prin adaosul sarii de mare – sarea va tonifia picioarele si va creste nivelul de iod. Mai jos puteti gasi o astfel de reteta cu ulei de masline si sare de Epsom, care va va relaxa picioarele inainte de culcare si va alina durerile.

Ingrediente:
• Ulei esential de menta
• Ulei de masline
• Suc de lamaie
• Sare de Epsom
• Ceai de menta
• Un bol cu apa fierbinte

Instructiuni:
Trebuie doar sa combinati ingredientele in apa calda si sa amestecati foarte bine, apoi sa va inmuiati picioarele in apa pentru 15 minute si sa va clatiti cu apa la final.

Totodata, dupa spalare, recomandam sa frecati picioarele cu o piatra ponce pentru a elimina toate celulele moarte de la suprafata pielii.

Baia pentru picioare ofera numeroase beneficii:

Reduce nivelul de stres

Baia cu sare de Epsom este probabil una dintre cele mai bune metode de a reduce nivelul de stres. Acest tip de sare este bogat in magneziu, un mineral care reduce stresul si care participa la numeroase functii importante ale corpului.

Relaxeaza mintea

Reflexologia reprezinta o abordare antica, alternativa medicinei moderne si se bazeaza pe tratarea anumitor probleme de sanatate prin stimularea punctelor de reflex din picioare.

Punctele de presiune se afla in diferitele zone din picioare prin care trec numerosi nervi, iar baile pentru picioare vor actiona direct asupra acestora.

O metoda universala pentru detoxifiere

Baile pentru picioare pot extrage toate toxinele din corp si pot imbunatati starea generala de sanatate. Un sistem fara toxine va functiona mult mai bine si va fi mult mai rezistent in fata tuturor amenintarilor care pun in pericol sanatatea.