Va doriti o viata fericita si sanatoasa? Mutati-va in zone impadurite

Trebuie sa cititi si

Mutati-va in apropierea unor copaci si veti trai o viata sanatoasa si fara griji! Daca se intampla sa cautati un apartament sau o casa, ar fi bine sa nu luati in considerare doar pretul sau comoditatile pe care proprietatea le ofera – asigurati-va ca veti avea macar un copac in apropiere.Conform unui studiu efectuat de Universitatea din Chicago, intitulat Spatiul Verde din Vecinatate si Sanatatea intr-un Mare Centru Urban, faptul ca aveti copaci primprejur va poate ajuta sa va ameliorati bunastarea fizica si mentala.

Beneficiile copacilor
Studiul s-a derulat intr-un oras cu mai mult de 530 000 de copaci, Toronto, Canada, unde cercetatorii au folosit datele referitoare la starea de sanatate a peste 30 000 de persoane din zona mentionata. In urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca cei ce locuiau in zone mai impadurite prezentau o stare de sanatate mult mai buna decat cei care locuiau in zone mai putin verzi:

• Mai sanatosi: Faptul ca aveti cu 10 copaci mai mult decat au majoritatea oamenilor in propriile cartiere v-ar putea imbunatati starea fizica. Se spune ca acesti copaci contribuie la bunastarea noastra prin faptul ca ne reduc posibilitatea dezvoltarii unor boli, inclusiv a astmului, din moment ce copacii pot absorbi foarte eficient poluarea.

In plus, mult persoane nu realizeaza acest lucru, dar faptul ca aveti copaci prin apropiere va poate incuraja sa incepeti activitatea fizica. Din aceasta cauza, cei care locuiesc in apropierea parcurilor simt un impuls de a alerga in fiecare dimineata sau atunci cand au timp.

Citeste continuarea articolului aici: Va doriti o viata fericita si sanatoasa? Mutati-va in zone impadurite

Mai multe recomandate

Ultimele articole