Transformarea unei incaperi cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite

Trebuie sa cititi si

Nu intotdeauna acordam importanta necesara pe care o are lumina in rutina noastra zilnica, dar fara indoiala, o buna utilizare a luminii, atat naturala, cat si artificiala in spatiile interioare, ne va influenta atat starea noastra de spirit, cat si performanta.

De la niste incaperi banale, cu ajutorul unor corpuri iluminat cum ar fi becurile, lampile sau lustrele, putem ajunge sa le transformam, ajungand la adevarate spatii moderne, relaxante si elegante.

De aceea, este important sa cunoastem si sa stim cum sa aplicam cateva aspecte de baza pentru inceput, pentru a nu comite erori atunci cand incepem sa alegem corpurile de iluminat adecvate spatiului pe care vrem sa il folosim.

Daca ai in plan amenajarea locuintei si te-ai blocat in momentul alegerii corpurilor de iluminat, noi te ajutam cu cateva sfaturi din care sa te inspiri si sa faci alegerea potrivita.

Lampi si lustre pentru augmentarea vizuala a spatiului

Iata un principiu de baza: o camera luminoasa va parea intotdeauna mai mare, mai primitoare si mai aerisita decat una intunecoasa.

Daca lumina naturala nu este suficienta, poti apela la solutii complementare. Clasica aplica, pozitionata pe mijlocul tavanului, cu lumina alba si puternica, va simula perfect lumina naturala si te va ajuta sa ai un living spatios si confortabil.

Lumina directionala pentru accentuarea detaliilor

Modul in care lumina cade pe suprafete creeaza o poveste. Lampile mobile, in acest sens, pot fi foarte utile. Ele se pot monta atat pe tavan, cat si pe pereti, iar capetele mobile pot fi indreptate in mai multe directii.

Asadar, daca vrei sa dai dormitorului o atmosfera romantica si relaxanta, poti indrepta lumina spre elemente precum vaza de flori de pe noptiera, fotoliul elegant, un tablou de pe perete sau alte decoratiuni.

De asemenea, acest tip de lumina poate fi folosit si pentru a distrage atentia de la elemente nedorite, precum mobilier deteriorat, o pata de pe perete sau diverse urme inestetice de pe pereti.

Surse multiple de lumina pentru mai mult confort

Citeste continuarea aici: Transformarea unei incaperi cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite

Mai multe recomandate

Ultimele articole