Sfaturi pentru amenajarea unei locuinte

Trebuie sa cititi si

Cu siguranta ai observat ca exista locuri care te fac sa te simti mult mai bine decat altele.

Si adevarul este ca locurile pot transmite multe lucruri, de aceea este foarte important ca in casa noastra sa obtinem armonia de care avem nevoie pentru viata noastra.

Casele ar trebui sa aiba zone diferite pentru odihna si pentru activitate de aceea decorarea casei tale ar trebui sa fie o experienta placuta si satisfacatoare.

Cu siguranta ca nu faci aceleasi activitati in dormitor ca in camera de zi, care tinde sa fie cel mai dinamic spatiu din casa, unde facem activitati, ne jucam, ne uitam la filme…

De aceea este important sa pastrezi un echilibru intre camere si sa le dedici pe fiecare unei activitati/functii diferite.

Atunci cand achizitionezi mobilier pentru casa ta, nu uita ca fiecare spatiu are o semnificatie, la fel ca si accesoriile pe care le alegi.

Cu ajutorul sfaturilor si trucurilor noastre, poti obtine o ambianta care sa scoata in evidenta fiecare zona a casei tale, fara sa le umbreasca pe celelalte.

Amenajeaza in functie de stilul tau de viata

Daca iti place sa petreci timp alaturi de familie, pune accentul pe spatiile comune si pe momentele in care le folositi.

Livingul si locul de luat masa ar trebui sa fie unele generoase si sa fie in centrul atentiei tale. Populeaza spatiul cu mobilier in dimensiuni mari si cat mai variat, pentru toate gusturile membrilor.

Daca ai animale de companie, alege mobilier rezistent, care sa fie ferit de eventualele accidente.

De asemenea, incearca sa ai putine decoratiuni, pentru ca animalele, pline de energie, ti-ar putea sparge statuetele sau alte obiecte dragi.

Mai mult, daca iti plac hainele si esti mereu la moda, construieste-ti un dressing mare pentru toate hainele si accesoriile.

Exista solutii si daca iti place sa fii mereu inconjurat de prieteni. Alege din multitudinea de modele de canapele extensibile si relaxeaza-te, la final de saptamana, cu un board game sau cu serialul vostru favorit.

Daca ai un hobby, ofera-i spatiul necesar. Fie ca este vorba despre o biblioteca mare sau un spatiu generos pentru yoga, gimnastica, un birou de gaming sau un atelier de pictura, nu uita sa aloci acest spatiu de la inceputul proiectului.

Alege culorile cu grija

Daca multe interioare sunt plictisitoare, din punct de vedere cromatic, altele pot fi mult prea incarcate.

Culorile saturate sunt mereu cele care fac diferenta si atrag atentia, asa ca, foloseste-le doar pentru zonele importante.

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru amenajarea unei locuinte

Mai multe recomandate

Ultimele articole