Motivul pentru care ne pierdem interesul fata de cei care ne acorda prea multa atentie

Trebuie sa cititi si

Face parte din natura noastra, natura omului, de a ne dori lucrurile pe care nu le putem obtine. Aceasta este o trasatura umana ce ne face sa credem ca exista mult mai multe lucruri in lume de care noi sa putem profita.In primul rand, daca va regasiti in aceasta situatie, aflati ca nu sunteti singuri. Toata lumea urmareste si doreste exact acele lucruri pe care crede ca nu le poate obtine.

De fapt, suntem creati in asa fel incat sa ne dorim lucrurile pe care le consideram mult prea bune pentru noi.

Exista un motiv pentru care fiecare film de dragoste pe care l-ati urmarit are un scenariu ce se concentreaza asupra faptului ca un personaj este atras de singura persoana care joaca in alta liga.

Toate aceste aspecte se datoreaza faptului ca iubirea si atractia sunt considerate acelasi lucru precum fascinatia pentru o persoana.

Tocmai din acest motiv, oamenii au tendinta de a nu acorda atentie celor care arata un nivel crescut de interes pentru ei. Este un lucru ce contravine naturii umane de a dori exact lucrurile pe care stim ca nu le putem obtine.

Am ajuns sa asociem palpitatia si demoralizarea din timpul cautarii afectiunii unei persoane cu o batalie pentru a-i castiga atentia respectivului sau respectivei.

Acest fenomen apare datorita faptului ca avem nevoie sa simtim ca exista ceva pentru care merita sa luptam inainte de certitudinea ca cel/cea pentru care facem acest lucru merita.

Din acest motiv, cei care par inabordabili sau indisponibili reprezinta un real interes. In ceea ce priveste aspectele biologice, este natural sa ii cautam pe cei pe care ii consideram mai buni decat noi.

Citeste continuarea articolului aici: Motivul pentru care ne pierdem interesul fata de cei care ne acorda prea multa atentie

Mai multe recomandate

Ultimele articole