Cum ne protejam buzele in anotimpul rece?

Trebuie sa cititi si

In sezonul rece pielea noastra poate avea de suferit din cauza vantului, ploilor sau scaderilor de temperatura, primele semne fiind vizibile la nivelul tenului, parului si mainilor. O zona vulnerabila la acesti factori de mediu este, de asemenea, zona sensibila a buzelor.
Fiziologic, buzele sunt predispuse a fi cel mai uscat loc de pe intregul nostru corp si nu au, practic, niciun strat de protectie. Buzele au foarte putine glande sebacee si nu au deloc glande sudoripare, iar pierderea de apa de la nivelul lor este mult mai mare decat in alte parti ale tenului sau corpului. Toate aceste conditii, combinate cu schimbarile climatice contribuie la craparea si uscarea buzelor.

Craparea buzelor se datoreaza in primul rand deshidratarii, atat pe perioada verii, cand este foarte cald, cat si pe perioada iernii, cand este foarte frig. Daca doriti sa va mentineti buzele sanatoase chiar si in anotimpul rece, oferiti-le protectia corespunzatoare.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a scapa de aceasta mica problema este sa mariti consumul de lichide si sa aveti la indemana intotdeauna un balsam de buze, pe care sa-l aplicati ori de cate ori este nevoie.

Alegeti corect balsamul de buze

Folosirea unei protectii naturale pentru buze inainte de expunerea la frig este o buna modalitate de a preveni buzele crapate. Buzele trebuie protejate cu balsamuri cat mai hranitoare si mai emoliente.

Citeste continuarea articolului aici: Cum ne protejam buzele in anotimpul rece?

Mai multe recomandate

Ultimele articole