Corpurile de iluminat potrivite pentru camera copilului

Trebuie sa cititi si

Cand vine vorba despre camera copiilor, deciziile par destul de simple. Multe culori, personaje din desene animate si, eventual, detalii amuzante si interactive pentru cei mici.

Alegerea covorului, mobilierului si a draperiilor a fost o decizie destul de simpla, insa cum ramane cu alegerea corpurilor de iluminat?

O lustra sau o aplica nu are doar rol estetic, ci si unul functional, deosebit de important pentru sanatatea micutului tau.

Inainte de toate trebuie sa iei in considerare multifunctionalitatea camerei copilului tau: el acolo doarme, se joaca si invata, prin urmare corpurile de iluminat alese trebuie a fie alese cu mare atentie.

Iata cum sa alegi corect corpurile de iluminat pentru camera copiilor:

Siguranta celor mici

Primul aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este siguranta. Este indicat ca cei mici sa nu aiba acces direct la becuri, caci se pot arde sau rani, asa ca sursele de iluminat pentru tavan sunt cele mai potrivite.

Vor fi, totusi, necesare si niste veioze sau alte surse de lumina de lucru: opteaza pentru corpuri de iluminat cu o baza solida, ca sa nu le poata tranti, sau chiar pentru lampi ce se ataseaza de mobilier.

Totodata, daca alegi o lustra masiva, asigura-te ca aceasta este foarte bine prinsa in tavan, pentru a evita orice evenimente neprevazute.

Nu in ultimul rand, daca achizitionezi o lampa de birou, verifica daca ea dispune de elemente mici, pe care un copil mic le-ar putea desprinde, mesteca sau inghiti.

Calitatea luminii

Chiar daca becurile de diverse culori pot parea tentante, atat pentru tine, cat mai ales pentru cei mici, o lumina colorata nu este benefica pe termen lung.

De exemplu, un bec cu lumina verde sau rosie va obosi rapid privirea si va fi complet inutil in cazul in care micutul doreste sa citeasca sau sa isi faca temele.

Alege, in schimb, corpuri de iluminat cu lumina alba sau galbena, acestea fiind cele mai sanatoase si cele mai potrivite variante.

Citeste continuarea articolului aici: Corpurile de iluminat potrivite pentru camera copilului

Mai multe recomandate

Ultimele articole