Amenajarea unei case la munte

Trebuie sa cititi si

Nu toti sunt atat de norocosi, incat sa detina o mica locuinta la munte, intr-o atmosfera ca in basme si un decor pitoresc.

Rustice, calde si confortabile. Asa sunt casele de munte. Spatii in care timpul pare sa se opreasca si care ne ofera un loc in care sa ne deconectam de lume si sa ne lasam purtati de viata lenta, bucurandu-ne de fiecare minut. Peisajul ne insoteste, dar, mai presus de toate, ceea ce ne face sa ne simtim atat de bine este decorul care ne inconjoara.

Amenajarea unei case la munte inseamna de obicei crearea unei atmosfere confortabile. Pentru a realiza acest lucru, este recomandat ca decorarea ei sa fie insotita de o serie de elemente, precum pereti de piatra, arhitectura simpla sau mobilier din lemn natural.

Exista multe posibilitati decorative si in acest articol iti explicam cum sa scapi de cele conventionale, pastrand in acelasi timp esenta caselor montane. In plus, iti vom oferi cateva sfaturi pentru a te ajuta sa creezi un decor cu personalitate.

Stiluri de amenajare pentru o casa la munte

Desi te-ai astepta ca singurul stil care sa se potriveasca unei case la munte sa fie cel rustic, afla ca ai numeroase alte optiuni spre care te poti indrepta. Astfel, poti alege dintre stilurile vintage, retro, modern, shabby chic sau minimalist, care se potrivesc de minune cu un decor de munte, avand avantajul de a putea fi personalizate dupa bunul plac. Daca preferi stiluri de amenajare mai nonconformiste, poti opta oricand pentru un design eclectic, colorat, care aduna elemente din mai multe stiluri.

Totodata, un aspect important de care trebuie sa tii cont este legat de integrarea peisajului montan in amenajarea casei la munte. Adu natura in casa ta de vacanta si incorporeaza in decor elementele specifice regiunilor montane, precum lemnul, piatra, conurile de brad, ornamentele din crengi si frunze uscate.

Obiectele de mobilier potrivite pentru o casa la munte

Citeste continuarea aici: Amenajarea unei case la munte

Mai multe recomandate

Ultimele articole