7 scuze pe care le veti primi din partea unei persoane care insala

Trebuie sa cititi si

Din pacate, actul de inselare in timpul unei relatii a devenit o chestiune cotidiana in aceasta societate moderna in care traim. Conform unui studiu publicat in Jurnalul Relatiilor Sociale si Personale, se estimeaza ca undeva intre 30% si 60% dintre indivizi si-au inselat partenerii. Mai trist este ca majoritatea expertilor in relatii cred ca acest procentaj este mult subestimat.
„Ar fi mai bine daca v-ati putea incuia inimile in spatele unui lacat de nedeschis decat sa va indragostiti de o persoana care nu stie ce inseamna pentru voi.” – Michael Bassey Johnson

Infidelitatea in timpul unei relatii stabile este o actiune tipica lasilor; in care o persoana duce lipsa de decizii in privinta unor actiuni corecte. In loc sa caute consilere pentru relatia sa, sa se angajeze in dialoguri cu partenerul sau sa puna capat relatiei precum un adult, cel care insala se va oferi unei alte persoane si uita de durerea – cunoscuta sau necunoscuta – pe care perfidia sa o produce.

Probabil ca mai grav decat actul de a insela este deceptia care il acompaniaza. Cei care insala vor invoca aceleasi scuze – chiar si fata de ei insisi – in stradania lor de a ascunde si de a-si justifica comportamentul. Motivul de baza este acelasi: o ostilitate sau o frica de preluare a responsabilitatilor ce vin impreuna cu relatia.

Ceea ce ne conduce catre subiectul acestui articol: 7 scuze tipice pentru cei care insala

Haideti sa incepem!

Iata cele 7 scuze prin care o persoana infidela va incerca sa se justifice:

1. „Nu sunt fericit…de ce ar trebui sa raman nefericit?”

Este normal ca o parte din iubire sa se disipe cu cat relatia este mai indelungata. Cel mai probabil ca sexul, intimitatea si spontaneitatea lipsesc atat in calitate cat si cantitate. Fara nicio surpriza, toate cele 3 motive sunt mentionate destul de des pentru a justifica nefericirea unei persoane in fata partenerului sau.

La baza, aceasta scuza este un mecanism de aparare. Rationamentul normal pentru scuza de nefericire este sa abroge orice senzatie subiacenta de responsabilitate sau de vina. Manipularea emotionala asupra propriei persoane va creste probabilitatea ca aceasta sa se implice in relatii auxiliare.

2. „M-am plictisit”

In mod similar cu iubirea, este normal ca noutatile sa dispara in decursul unei relatii. Mentionarea plictiselii ca scuza este o simpla manifestare de afara cu ce e vechi, sa vina ce e nou. Folosirea acestei scuze pentru a insela este atat superficiala cat si deranjanta; este doar un model clasic de narcisism, aplicat in contextul relatiilor.

Plictiseala este o scuza acceptabila pentru decuplarea personala din faza initiala a relatiei, atunci cand oamenii incearca sa se cunoasca mai bine. Pana la urma, se poate ca in unele cazuri acel simt enigmatic de chimie intre doua persoane sa nu existe. Cu toate acestea, in aproape oricare alt scenariu, este doar o scuza proasta.

3. „Nu esti persoana de altadata”

Citeste continuarea articolului aici: 7 scuze pe care le veti primi din partea unei persoane care insala

Mai multe recomandate

Ultimele articole