5 lucruri cu care nu ar trebui niciodata sa va laudati

Trebuie sa cititi si

Exista o diferenta intre infumurare si incredere in propria persoana. Ingamfarea inseamna sa te lauzi pe seama unor aspecte ce te privesc. Increderea inseamna a avea credinta ca vei putea duce sarcina la bun sfarsit. – Johnny UnitasAm ales sa folosim citatul de mai sus, ce apartine unui fundas din NFL Hall of Fame, doar pentru un motiv: asociatia (sa) corecta intre infumurare si lauda. Tachinarea jucausa intre prieteni? Sigur. Putina umilinta doar pentru a starni acea stare de competitivitate? Ok. Si asta poate fi doar de distractie. Insa, nu putem motiva pe seama distractiei si o lauda violenta despre cat de minunata este persoana, una sau alta.

Pe scurt: Lauda nu este un lucru la care adultii maturi ar trebui sa recurga. Este un comportament excesiv, de ridicare in slavi a propriei persoane si care ar trebui sa inceteze odata cu terminarea liceului – si asta daca suntem generosi. Dar multi dintre noi inca o mai fac. Din pacate, raspandirea canalelor de socializare a exacerbat (si expus) lauda din noi.

Deci, despre ce se lauda lumea? Despre ce nu ar trebui sa se laude, chiar daca o fac in privinta oricarui lucru din lume?

Iata 5 lucruri cu care nu ar trebui sa va laudati niciodata:

1. Automobilul, SUV sau microbuz
Ok, nu multa lume se lauda cu microbuzul. Dar daca intrati pe Facebook, cautati putin si cu un minim de efort veti gasi cateva poze pretentioase cu o persoana si bolidul sau tunat.

Va puteti gandi la orice, le veti gasi pe pagina cuiva: SUV-urile tunate (cateva cu caroseria schimbata), automobile sport cu placutele de inmatriculare personalizate si ocazionala poza de profil pe langa – sau chiar impreuna cu – posesiunile lor maiestuoase.

2. Echipa favorita
(Ca fapt divers, autorul este un mare fan al New England Patriots – o echipa cu un succes incredibil in NFL. Acum, in timp ce ma consider foarte modest, cateva dintre grupurile de fani ale acestei echipe sunt unele dintre cele mai laudaroase din lume.)

Fara exceptii aici. Sa luam spre exemplu pe Cleveland Cavaliers, care au castigat campionatul NBA in 2016. Nu numai ca acela a fost primul campionat din istorie al echipei, dar a fost primul campionat al orasului Cleveland in istoria oricarui sport din ultimii 52 de ani.

In orice caz, atunci cand echipa favorita revine uimitor cu cateva trucuri noi, e in regula daca te lauzi putin. Atunci cand echipa ta de basketball distruge o echipa necunoscuta intr-o seara de Miercuri, te rog sa mai lucrezi la auto-control si sa te abtii din a te lauda prea mult.

3. „Noaptea de neuitat”

Citeste continuarea articolului aici: 5 lucruri cu care nu ar trebui niciodata sa va laudati

Mai multe recomandate

Ultimele articole